Szkolenie - „Auditor wewnętrzny SZBŻ wg ISO 22000:2018”

Cel szkolenia: zdobycie przez uczestników wiedzy i umiejętności do przeprowadzania audytów wewnętrznych systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodny z normą ISO 22000:2018

 Termin 

21 - 22 października 2020r., godziny 9.00 - 15.00, w tym przerwy

 Miejsce 

Kurs on-line prowadzony z Centrali PRS w Gdańsku

 Koszt 

990 PLN (+ 23 % VAT) / os.

 Trener 

Danuta Suchecka - wieloletni trener, auditor i wykładowca systemów zarządzania wg ISO 9001 i ISO 22000, HACCP

Program szkolenia: 

  • Wprowadzenie w tematykę bezpieczeństwa żywności
  • Najważniejsze definicje związane z systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności
  • Wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności
  • Wymagania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o wymagania HACCP, ISO 22000
  • Kultura bezpieczeństwa żywności: zasady budowania planu kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji i jej weryfikacja
  • Audit Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
    • Wymagania i obowiązki auditora wewnętrznego
    • Rodzaje i cele auditów
    • Przygotowanie audytu: Wyznaczenie auditorów, harmonogram auditów, opracowanie planu auditu
    • Przygotowanie listy kontrolnej
    • Techniki przeprowadzania auditu i zbierania dowodów                                
    • Niezgodności i obserwacje - definicje, klasyfikacja
    • Dokumentowanie i zapisywanie niezgodności oraz obserwacji
    • Raportowanie ustaleń z auditu
    • Podsumowanie wyniku auditu
    • Działania po auditowe: analiza błędu i działania zapobiegawcze - zasady dokumentowania
  • Test końcowy   

Liczba miejsc jest ograniczona.
O rejestracji decyduje kolejność zgłoszeń. Więcej informacji: dl@prs.pl