
Szkolenie: „Auditor wewnętrzny SZBŻ wg ISO 22000:2018”
Cel szkolenia: zdobycie przez uczestników wiedzy i umiejętności do przeprowadzania audytów wewnętrznych systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodny z normą ISO 22000:2018
Termin
|
18-19.10.2022 r., 2 dni, godziny 8.30 - 15.00, w tym przerwy
Na zgłoszenia uczestników czekamy do 10.10.2022 r.
|
Miejsce
|
Szkolenie on-line w formie webinaru
|
Cena regularna
|
990 PLN (+ 23 % VAT) / os.
|
Trener
|
Danuta Suchecka - wieloletni trener, auditor i wykładowca systemów zarządzania wg ISO 9001 i ISO 22000, HACCP
|
Program szkolenia:
- Wprowadzenie w tematykę bezpieczeństwa żywności
- Najważniejsze definicje związane z systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności
- Wymagania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o wymagania HACCP, ISO 22000
- Kultura bezpieczeństwa żywności: zasady budowania planu kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji i jej weryfikacja
- Audit Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
- Wymagania i obowiązki auditora wewnętrznego
- Rodzaje i cele auditów
- Przygotowanie audytu: Wyznaczenie auditorów, harmonogram auditów, opracowanie planu auditu
- Przygotowanie listy kontrolnej
- Techniki przeprowadzania auditu i zbierania dowodów
- Niezgodności i obserwacje - definicje, klasyfikacja
- Dokumentowanie i zapisywanie niezgodności oraz obserwacji
- Raportowanie ustaleń z auditu
- Podsumowanie wyniku auditu
- Działania po auditowe: analiza błędu i działania zapobiegawcze - zasady dokumentowania
- Test końcowy

Liczba miejsc jest ograniczona, więc zachęcamy do szybkiej rejestracji udziału.
O rejestracji decyduje kolejność zgłoszeń. Więcej informacji: dl@prs.pl