Szkolenie - „Auditor wewnętrzny SZBŻ wg ISO 22000:2018”

Cel szkolenia: zdobycie przez uczestników wiedzy i umiejętności do przeprowadzania auditów wewnętrznych systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnych z normami ISO 22000:2018 i ISO 19011:2018.

 Termin 

6 - 7 lipca 2020r., w godzinach 9.00 - 15.00 (w tym przerwy)

 Miejsce 

Kurs online prowadzony z Centrali PRS w Gdańsku

 Koszt 

990 PLN (+ 23 % VAT) / os.

 Trener 

Danuta Suchecka - wieloletni trener, auditor i wykładowca systemów zarządzania wg ISO 9001 i ISO 22000, HACCP

Program szkolenia:                                                                       

  • Wprowadzenie
  • Filozofia, struktura i zakres stosowania ISO 22000
  • Omówienie wymagań ISO 22000:2018 z uwzględnieniem zmian,
  • Kluczowe elementy systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności,
  • Kontekst organizacji,
  • Przywództwo,
  • Planowanie: Analiza ryzyk i szans,
  • Wsparcie,
  • Działania operacyjne: Programy wstępne, analiza HACCP, OPRP i CCP
  • Ocena efektów działania
  • Doskonalenie
  • Przedstawienie wymagań normy ISO 19011:2018,
  • Planowanie auditów wewnętrznych,
  • Realizacja auditu,
  • Dokumentowanie działań auditowych,
  • Raport z auditu,
  • Działania poauditowe,
  • Wykład, dyskusja, ćwiczenia,
  • Test końcowy.

Liczba miejsc jest ograniczona.
O rejestracji decyduje kolejność zgłoszeń. Więcej informacji: dl@prs.pl